Tuesday, February 7, 2012

Lewis W. Hine

Lewis Wickes Hine (1874 – 1940) was an American sociologist and photographer. Hine used his camera as a tool for social reform. His photographs were instrumental in changing the child labor laws in the United States





Lewis Wickes Hine (26. září 1874 Oshkosh, Wisconsin, USA – 3. listopadu 1940) byl americký fotograf a zakladatel dokumentární fotografie.

V roce 1908 se stal fotografem organizace National Child Labor Committee (NCLC) – komise bojující za práva dětí nucených k práci. V následujících deseti letech Hine zdokumentoval pracující děti za účelem pomoci NCLC tyto praktiky zastavit.V letech 1906–1908 se Hine živil jako fotograf na volné noze pro magazín The Survey, který se zabýval sociální reformou. Všechny snímky udělal proto, aby ukázal zemi krutost, jež byla páchána na dětech nucených k práci.

V roce 1908 Hine fotografoval život v oblastech kde se zpracovávala ocel a obyvatele Pittsburghu a Pennsylvánie pro významnou sociologickou studii nazvanou The Pittsburgh Survey (Průzkum Pittsburghu). Během první světové války a po ní dokumentoval americký Červený kříž pomáhající v Evropě. Ve dvacátých a začátkem třicátých let nafotil Hine sérii „pracovních portrétů“, které zdůrazňovaly přínos člověka modernímu průmyslu. V roce 1930 byl Lewis Hine pověřen zdokumentovat stavbu Empire State Building. Hine fotografoval dělníky v nebezpečných pozicích, když zabezpečovali kovové a ocelové nosné konstrukce budovy, přičemž riskoval stejně jako oni. Za účelem pořídit ty nejpřínosnější snímky se Hine houpal ve specielně vytvořeném koši ve výšce více než 300 metrů nad Pátou Avenue.


















No comments:

Post a Comment